29 Aralık 2008 Pazartesi

11. ay : 1 yaşıma 1 ay kala :)

Kitap okumaya ve dinlemeye bayılıyorum .


Camdan dışarı bakıp gündüz kuşları , akşamları ise aydedeyi izlemeye bayılıyorum. Aydede ve kuş derlerse pencereden dışarı doğru bakıyorum.


Topu getir deyince getiriyorum, topum koltuğun altına girince takip edip , eğilip şekilden şekile girerek çıkarmak için elimden geleni yapıyorum.


6.12 de başlayan uyku eğitimi başarılı şekilde 9.12 de devam ediyorken 15.12 de başlayan ve hala geçmeyen Defne arkadaşımdan bulaşan virutik nezlem ile uyku düzenim falan kalmadı. Yine aynı rutinlerden geçeceğiz ne yazık ki :( Bu arada öksürük , kulakta kızarıklık derken ilk antibiyotik ilacını da almak zorunda kaldım.

9.12 de anlamlı şekilde baba dedim, annem yıkıldı .Diğer favori kelimem ise aydede .İnatla anne demiyorum , annemin hali ile bayağı eğleniyorum.



9 aralıkta 10,5 aylık iken ilk adımlarımı attım. Şu anda canım isterse 5-6 adım atabiliyorum.


28.12 de 8. dişi çıkardım .Canım isterse her şeyi yiyebiliyorum ama genelde yememeyi tercih edip annemi delirtiyorum :)


Son zamanlarda aaaa sesi çıkararak ve şaşkınlık ifadesi takınarak ağzımı sonuna dek açıyorum, herkes bu halime çok gülüyor, ben de daha çok yapıyorum :D














ve bu ayın video'ları : )) iyi eğlenceler.....






3 yorum:

aslı hayvanı dedi ki...

zeynep'in de ilk kelimesi "koku" idi :)) koku, okul, mum gibi kelimeleri söyledikten sonra cesaret gelip, konuşmaya başlamıştı. baba 15. kelimesi filandır. anne daha da sonra.

anne zor bir kelime baharcım, genelde önce baba diyorlar :)

aslı hayvanı dedi ki...

hmmm kuzeycim, bu annen kaçırmış. sen parmakla göstermeye de başlamışsın. işaret parmağıyla gösterme, konuşmanın başlangıcıdır :)

Adsız dedi ki...

sağol aslı teyzecim , beni bir tek sen anladın. Annem anlamıyor bir türlü benim konuşma çabamı , sadece anne demediğim kısmına takıldı :)