30 Haziran 2008 Pazartesi

5. Ayım ve Canım Babamın Doğumgünü..

5. ayım babamın doğumgününe yani 29 hazirana denk geldi. Ama babam haftasonu hep denizde idi. Cumartesi günü Sinem teyzehalamla gezdik. Dışarıda iken etrafı izlemekten hiç karnım acıkmıyor, annem aç kalıyorum diye üzülüyor.
Pazar günü de teyzem , eniştem ve dayımla idik ve ben yine bütün gün anneme göre aç aç durdum :)

























Akşamüstü Muzaffer dayılara gittik ve günün süprizi Ordudan gelen annemin kuzenleri Zafer dayı ve Güneş Teyze ile Çınar abi idi.
Pazar günü ilk kez kafamdan şapkamı çıkarıp atmayı başardım, artık kafamda o şapka denilen şeyle gezmek zorunda değilim , sıcakta çekilmiyor gerçekten.















Babamın ekibi cumartesi günü boğazda yelken yarışında sınıfında birinci oldu. Pazar günü olan Marmara yarışında ise 4. oldular. Akşam ödül törenine ailece katıldık. Ben şaşkınlıktan yemeyi de uyumayı da unuttum.

Bugün doktora gittik ve yeni doktorum tarafından oturmam onaylandı. Gelişimim takdirle karşılandı veeee ek gıdaya geçmeme karar verildi. Gündüzleri annemi deli eden emmeme ısrarımın sebebini doktor teyze anladı , artık yeni yiyecekler istiyorum işteeee....

28 Haziran 2008 Cumartesi

Babamın Arkadaşlarını da Çok Sevdim...

Babamın arkadaşlarından birkaçı bugün beni ziyarete geldi, onları da çok sevdim. Gelmeyi planlayanları da en kısa zamanda bekliyoruz evimize...
Hakan Amca'yı çok sevdim, göbeği ve omzu pek rahat :D


















Şule teyzemin kucağında biraz keyif yapmadan uyku tutmadı beni ...
Hakan amca ve Şule teyzeden bana bir arkadaş istiyorum :P

















Defne teyze ve Cem abiyi uzun uzun inceledim, çok sevimli bir çift olduklarına karar verdim :)

Bu akşam beni görmek yerine İstanbul gecelerini tercih eden Çiğdem teyze ve Ongun teyzeyi şu sıralar en sevdiğim şey olan ısırma planlarım var !



Bugün beni görmeye halacığım geldi, onu çok özlemişim.

26 Haziran 2008 Perşembe

Kıskanç Sevenlerim :)

AhmetAmcadayıcım son günlerde verdiğim pozları ve özellikle de Ercan amca ile fotoğrafımızı görünce kıskançlığı tuttu ve bugün beni görmeye gelmeye karar verdi. Ziyaretin amacı benimle gülerken fotoğraf çektirmek idi ama amcadayıcım yine bir ilki gerçekleştirdi ve günün sonunda beni gözlerimden yaşlar fışkırtarak ağlatmayı başardı :(
Emir abimin yokluğunu fırsat bilerek Berna teyzem ile yanak yanağa :)














Sinem teyzehalamın omzunda pek bir rahatım :)

Biz Heybelide ...

Arkadaşım Defne 2 haftadır Heybeliadada. Yazı adada geçirecekler. Annem ve ben onları çok özleyip çarşamba sabah 7:30 da vapura atlayıp adanın yolunu tuttuk. İlk vapur yolculuğumu da yaptım yani :) Vapuru çok sevdim ben, annemin kucağında oturup herkesi uzun uzun inceledim.
İskelede Gaye teyzem bizi karşıladı, Defne kocaman olmuş, aramızdaki 2 aya rağmen benim kiloma yetişmek üzere. Sahilde annem ve Gaye teyzem uzun uzun kahvaltı ettiler, biz Defne ile uyumayı tercih ettik. Bu arada Annemin kafasına kuş pisledi, talih kuşu geldi yani :)
O kadar sakin ve değişik ki burası, herkes birbirini tanıyor , selam verip gülümsüyor.
Bugün burası da çok sıcak, en güzeli evin taş odasına sığınmak diye düşünerek eve gittik. Evde Defne'nin anneannesi Güler teyze ve dedesi Erdal Amca benimle oynadılar. Defne sürekli emdi ve uyudu. E daha küçük tabi , büyüyünce benim gibi oyunlar oynayacak. Bense ne emdim ne de uyudum, oysa ada havasından iştahımın açılması ve uykumun gelmesi gerekiyordu, süper dedeme çektim galiba, her şey ters etki yapıyor :)














Annemlerin tüm gün muhabbet, yeme içme faslından sonra akşam vapuruna bizi Defne'nin teyzesi Özlem teyzem ve dedesi Erdal amca yolcu ettiler. İskelede babam bizi karşıladı ve yorucu bir ada gününün ardından Jemal'e biner binmez uyuyakaldım.

23 Haziran 2008 Pazartesi

Sevenlerimden Birkaçı :)

Beni özleyip tekrar tekrar görmeye gelen Zeren teyzem ve Meltem teyzemi öpüyorum buradan. En kısa zamanda yine bekliyoruz. Cumartesi günü beni sevmekten fotoğrafı unuttular ama, bir dahaki sefere artık :)

Cumartesi beni görmeye gelen Sinem teyzehalam benimle oynadığı ceeee oyununu anlatıp Ercan Amca'yı kıskandırınca pazar günü de soluğu bizim evde aldılar. Ercan amcamın göbeği pek bir rahat , dinlendim bir güzel göbeğinde :)
Pınar teyzem ve Koray eniştem de Salı günü işten çıkıp beni görmeye geldiler. Onları bol bol yalayıp ısırdım :)

18 Haziran 2008 Çarşamba

Josefine Defne Arkadaşım Aramıza Hoşgeldin :)

Bugün sevgili teyzem beni özlediği için izin almış, tüm günü onunla geçirdik, çok mutluyum. Akşamüstü Alper dayıma gittik. Banu teyze hamile yani Ağustos ayında bir arkadaşım daha olacak. Kaan abim de heyecanla kardeşini bekliyor. Yaşıtım çok anlayacağınız.

Annemin arkadaşı Arzu teyzemin ve Flemming amcanın kızı oldu. Bu akşam dün aramıza katılan Josefine Defne arkadaşımı ziyarete gittik. Biraz daha büyüyünce onunla oyunlar oynayacağız ama şimdi ben sürekli etrafımı kayıt halindeydim :)
Arkadaşımın blog adresi : http://babytroelsen.blogspot.com/

17 Haziran 2008 Salı

Sürekli Oyun Oynamak İstiyorum Ben :D

Bu aralar sürekli oyun oynamak peşindeyim ve çığlık atmaya bayılıyorum. Annem sabırla benimle oynuyor , bakalım ne zaman bıkacak !

Bugün ziyaretime annemin arkadaşı Gülçin teyze geldi, 6 senedir yaşadıkları Manisa'dan İstanbul'a taşınmışlar, annem çok sevindi. Gülçin teyzemin kızı Öykü abla bu sene okula başlıyormuş, Gülçin teyze bize bir sonraki gelişinde Öykü ablayı da getirecek . Güzel ablalar konusunda çok şanslıyım :)

Babalar Günü ...

Babalar gününü tatil dönüşünde yolda geçirdiğimiz için babam çok yoruldu. Ben de onu kocaman öptüm. Hep yanımda olduğun ve beni çok sevdiğin için teşekkürler, ben de seni çooookkk seviyorum babacığım :)


Bugün ayak parmaklarımı ilk kez ağzıma soktum, annem çok sevindi ve güldü :D

16 Haziran 2008 Pazartesi

Anne ve Babamla İlk Tatilim ve İlk Dişim !

İlk uzun seyahatim , anne ve babamla ilk tatilim , çok heyecanlıydık ailecek.
8 haziran Pazar sabah 7 Bandırma feribotundaydık. Bizim için erken kalkmak sorun değil tabi ki :D Feribotta ilgiyle etrafımdaki kalabalığı izledim. Daha fazla şey görmek istediğimde babam beni kucağında dolaştırdı. Feribottan inip Çeşme yoluna koyulduk, yolda benim keyfim pek yerimdeydi, hiç yerime durmadım, anakucağında da . Annem için aynı şey geçerli değil, biraz hırpaladım sanırım onu :)
O gece Çeşme 'de babamın teyzesi ve eniştesinin yazlığında kaldık. Bizi büyük bir sevinçle karşıladılar, eniştem beni özenle kucağında gezdirdi, arada rüzgar esince de üşütürüm diye tedirgin oldu. Diş salyalarım doruğa ulaşmış durumda, üstümü değiştirmekten sıkılan annem sonunda bana önlük taktı, tam bir bebek gibi oldum :(
Uzun muhabbetler, nefis yemeklerle geçen günden sonra çok sevdiğim Hatice teyze ve Burhan enişteden pazar öğlen ayrıldık. Tatilimizi geçireceğimiz Marmaris Hisarönüne giderken 4 saatlik yolda bu sefer huysuzluk yapmadım, uyudum . Anne ve babamın birlikte ilk tatil köyü tatili :) Select Maris'te geçirdiğimiz 6 gün boyunca;
  • Tüm garson kızlar bana asıldı, ben de hepsine gülücük dağıttım, hiç birini kırmadım :D
  • Yüzdük , ben denizi soğuk olduğu için pek sevmedim, deniz suyuyla doldurulmuş havuzumda yüzdüm . Denize soktuklarında çığlıklar attım, çığlık konusunda kendimi çok geliştirdim , artık tekmelerim de isabetli :P
  • Tüm gün çimenlerde uzandık, oynadık. Yedik, içtik, annem 2 kg. aldı , her zamanki gibi babam kilo almadı :P
  • Babam katamaranla ve lazerle yelken yaptı, çok mutlu oldu .
  • Annemle iskeleden balıklara baktık, kocaman balıklar var burada.
Merak edenler için babam beni denize atma konusunda , çok ciddiydi ama annem ağladığı için atamadı :)

Veee 13 haziran cuma günü ilk dişimi annem keşfetti. alt orta sol dişim ucunu gösterdi sonunda , büyüyorum yippuuu :)

6 Haziran 2008 Cuma

Tatildeyiz :)


Anne ve babamla geçireceğim tatil nedeniyle bloguma 10 gün ara veriyorum , sevgilerimle :)

1 Haziran 2008 Pazar

İlk Seyahatim ve Annemle İlk Tartışmam !

İlk seyahatimi Karacabey ve Bandırma'ya büyüklerimi ziyaret için yaptım.
Amcamın Karacabey'de kiraz ve elma bahçesi var, sabah erkenden anneannem , Mualla , anne ve babamla birlikte yola çıktık.Öğleden önce bahçedeydik. Funda yengem bizi karşıladı. Kuzenim Deniz ile hediyeleştik , bana çok güzel bir ayakkabı almış kuzenim. Bahçeyi gezdik, kirazlara şaşkın şakın baktım, çok güzeller. Amcam babaannem ve dedemi de getirdi bahçeye. Bir tek halamlar eksik , gelecek sefere onlar da gelir inşallah ...Amcama bu seneki kiraz satışında bol şans diliyorum.


Amcamın köpeği Şila ağaçların dibine dökülmüş kirazları yemiyor , dipteki dallardaki kirazları yiyor. Babam ona "vay uyanık " dedi :) Ve mangal hazırlıkları başladı. Ne yazık ki ben bu mis kokulu yiyeceklerden yiyemiyorum . Neyse ki anneciğim bol bol yiyor ama benim için mi emin değilim :)

Karacabey'den babaannem ve dedemle birlikte Bandırma'ya gittik. Önce dedemin hayattaki iki akrabasından biri olan teyzesinin kızı Nihal halaya gittik sonra da kızkardeşi yani babamın halası Melahat halaya gittik. Benim uyku saatim yaklaştığından pek suratsızdım :(

Pazar günü dedemin köyü Edincik 'i ziyaret ettik. Çok güzel ve değişmemiş bir yer burası. Zeytin bahçeleriyle dolu ve sokakları arnavut kaldırımı, bol rüzgarı var. Ben bu seyahatte en çok Edincik'i beğendim.
Sonra Erdek 'i gezdik , bisiklet yarışı olduğu için sahilinde dolaşamadık. Günü Bandırma'da köftecide ben uyuyarak , annemler de yemek yiyerek tamamladık. Dönüş yolunda benim gazım olduğu için çok huysuzdum ama annem bir türlü anlamıyordu. Şımarıklık yapıyorum sandı, ana kucağında gazımı çıkaramadığım için kalkmak istedim ama annem izin vermedi. Ben de kolumu kaldırıp bağırdım , annem de bana hayır dedi, kızdı, ben de bağırarak ve söylenerek ağladım uzun uzun . Anneannem ve Mualla anneme "inatçılık yapma" dediler ama onlar söylediği için LAZ bir boğa burcu olarak annem daha da inat etti. Sonuçta annemle ilk tartışmamızı yaptık , kavganın galibi yok, ikimiz de üzüldük :(