30 Nisan 2008 Çarşamba

Parka da gittim :)

Bugün Defne , Gaye teyze ve anneannesiyle hep beraber parka gittik. Parkta insanlar yürüyor, piknik yapıyor , konuşuyordu. Çok ilgimi çekti, şaşkın şaşkın etrafıma baktım, herkese gülücükler dağıttım, Defne ise mışıl mışıl uyudu. Çünkü o daha çok küçük .

En çok da havaya bakınca gökyüzü yerine ağaçları görünce şaşırdım. Ağzım açık havaya bakakaldım.

29 Nisan 2008 Salı

3. Ayım Doldu ve Bu Ay Çok Şey Öğrendim Ben :)

Annem hayretle bendeki gelişmeleri izliyor ama
aslında tüm bebeklerin gelişimi bu şekilde yani bende değişik bir durum yok aslında, sıradan bir bebeğimişte :) Son zamanlarda bayağı gelişme kaydettim, birkaçını yazayım , büyüyünce okur gülerim ben de :)

Son haftalarda annemle agularla uzun uzun konuşup, bir derdim olup da anlamayınca kızıp tıpkı babam gibi uzun uzun söyleniyorum. Annem ise derdimi çözeceğine benim bu halime katılarak gülüyor:(

Annemim dizlerinde oturur pozisyonda iken annem bana bir çeşit horon(!) oynatarak eğleniyor, ben de bu duruma katılarak gülüyorum. Gülerken henüz ses çıkaramıyorum ama ağzımı sonuna dek açıp dilimi göstererek gülüyorum.

Son 3-4 gündür süperman gibi kolumu kaldırıp inceliyorum. Ama sağ değil sol kolumu :)

Bugün ilk kez oyuncağımı elime alıp ağzıma götürdüm ve sol bacağımdan destek alarak sağa dönmeye çalıştım.

Bu da sürekli poz vermekten bıkıp anneme attığım bakış , hep gülmüyorum yani :)

27 Nisan 2008 Pazar

Bir Derbi Hikayesi...

FB - GS maçını izlemek için pazar akşamı Sinem teyzemlere gittik. Ahmet amcadayım benim uyumamdan faydalanıp , annemi de yayınlamazsa sitemi hack'lemekle tehdit ederek bu fotoğrafın çekilmesini sağladı.
Ne Ahmet amcadayımın ne de Ercan amcanın GS'ın bu maçı kazanacağına inancı yoktu ama FB nin sayesinde kazandılar.
Neyse Galatasaraylıları tebrik ediyorum ben de. FB li futbolculara da lütfen bu bir daha da olmasın diyorum.

Annem ve Sinem teyzem geçen gelişimizde beni Ercan amcanın kucağına vermemişler ama ikisi de hatırlamıyorlar. Bu sefer beni kucağına vermeyi unutmadılar da Sinem teyzem de Ercan amcanın söylenmesini dinlemekten kurtuldu :)


Sanırım annemin ve babamın arkadaşlarının hepsi ayrı tuhaf, ben nasıl olacağım acaba ?

23 Nisan 2008 Çarşamba

23 Nisan Kahvaltısı ...








Bugün annemin iş arkadaşlarıyla Fenerbahçe True Blue 'ya kahvaltıya gittik. Biraraya gelme sebebimiz olan Arzu teyze bu hafta doğum iznine çıkıyormuş. Yani 8 hafta sonra bir arkadaşım daha geliyor :) Henüz ismi ve cinsiyeti belli değil.Babası Flemming Danimarkalı olduğu için onun da iki ismi olacak. Biri Türkçe biri Danca.
Hep birlikte uzun uzun kahvaltı ettiler, ben uzun süre uyudum , sonra da kucaklarda dolaştım :)

Herkesi çok sevdim ben, onlar da beni sevdi . Özgür amca, Oktay amca ve Murat amca bu fotoğraf esnasında yoklar.

Bugün yarın doğum yapacak olan Özlem teyzenin kucağında Özge teyze ile.







Özlem teyzemin kucağında Murat amca, Begüm teyze ve Mine teyze ile..









Annemin kucağında Arzu teyze ile.












Yakında doğacak arkadaşım Demir'in babası Serkan amca ile...

22 Nisan 2008 Salı

Defne Bizi Ziyarete Geldi :)

Bugün Gaye teyzem ve Defne bizi ziyarete geldi. Defne 25 gününü doldurmuş, eh ben de neredeyse 3 ayımı dolduracağım yani abisi sayılırım :)
Annem ve Gaye teyzem bütün gün bizimle çocukluklarındaki evcilik oyunundaki gibi oynadılar, çok eğlendiler. Biz de durumu idare ettik, onları üzmedik. İlerisi için söz vermiyorum ama :)

20 Nisan 2008 Pazar

Oyuncağıma Uzandım :)


Artık boynumu 90 derece kaldırabiliyorum ve bugün ilk kez kendimi zorlayarak oyuncağıma uzandım.

19 Nisan 2008 Cumartesi

Cumartesi Ziyaretlerim :)

Annem artık evlere ziyarete gitmemiz gerektiğini düşünüyor ve cumartesi gününü bu şekilde planladı.Ama göreceğiniz üzere olayı biraz hızlı başlattı , yandık ya :(
Günün ilk ziyareti Ahmet amcadayım(!) ve Berna teyzeme... Emir abim beni heyecanla bekliyormuş. Evlerinin kapısını benim için süslemişler :)

Emir abim bizi sevinçle karşıladı, beni öptü.

Berna teyzem bana Boşnak adedi yaptı , çok keyiflendik.

Önce kafama un sürdü "ağarsın saçları" dedi
Sonra sağ yanağıma tuz sürdü " tadı tuzu olsun" dedi
En son olarak da sol yanağıma şeker sürdü " şeker gibi olsun" dedi. Teşekkür ederim Berna teyzecim :)














Emir abimin anne ve babamdan bir ricası oldu . İzin alarak beni kucağına aldı :)














Emir abim pek bir hareketli olmuş, benim için bu hali en güzel hali dediler berna teyzem ve ahmet amcadayım:) Tüm fotoğraflarda ya şeker ile boyadığı dilini gösterdi ya da yüzünü kapadı , biz onlarda iken de sürekli aksiyon halinde idi, benim de bu numaraları öğrenmem lazım :)








Bu da Tekneoğlu ailesinin bana hazırladığı yumurta ve çikolatalarım . Emir abim rahat durmadığı için bu da böyle bir fotoğraf oldu :)













Sıra geldi anneannem ve süper dedemi ziyarete. Anneannem çok dolanmış , kumaş mendil aramış ama bulamamış . Ben de süper dedemin vakko mendiline kondum, heh heh :)











Çok yoruldum ama sırada birtanecik teyzem var ve onu çok özledim .



Teyzem bize nefis yemekler hazırlamış . Hatta kendi elleriyle çilekli, ahududu ve çikolatalı bir pasta yapmış ki herkes parmaklarını yedi, ben bişi yiyemedim. Ben de huysuzluk yaptım bir süre. Hatta anneee diye bağırmama herkes çok şaşırdı , annem ise çok mutlu oldu. Oysa ne anlama geldiğini bilmeden ses çıkarıyorum ben .
En sonunda sütümü içip uykuya daldım eniştemin kucağında :)














Bugün cebimiz yumurta ve çikolata doldu ama annem bunların hepsini yerse şişko olur , babam yese bari , çünkü babamda beyin gücü gibi bir şey varmış, yiyip yiyip kilo almamayı başarıyormuş, umarım bana da geçmiştir o genlerden :)

18 Nisan 2008 Cuma

Cuma Ziyaretçilerim ...

Uykumdan uyandım bir baktım ki misafirlerimiz gelmiş :) Cuma günümüz onlarla çok keyifli geçti ...


Annemin teyzesi sayılan Ayşe teyzem ile birlikte anneannem, Mualla ve Zehra teyze beni ziyarete geldi .


Ayşe teyze uzaklardan Rize'den gelmiş. Senelerce komşu imişler, annemi bebekliğinden itibaren tanıyor, ellerinde büyümüş. Annemle aynı yaşta olan annemin çok yakın arkadaşı kızının yani Fatoş teyzemin kızlarının ismi Elif ve İrem. Blog'umun sıkı takipçisiler. Elif'in özel isteği üzerine anneannesiyle fotoğraf çekilip bloga koyduk hemen. Fatoş teyzemi, Özge teyzemi, Elif abla ve İrem ablayı öpüyorum.

Ayşe teyze gerçekten komik bir kadın . Evde sigara içemeyince dayanamadı , anneannem ile bahçeye indiler ama geri gelmek bilmediler. Geri geldiklerinde öğrendik ki pazara girip alışveriş yapmışlar :)

Muallacık :)


















Zehra teyzem :)

17 Nisan 2008 Perşembe

Uykucu Cüce Kuzey Karan :)

Bugün öğle saatinde Zeren teyzem beni çok özlediği için bize uğradı, ilk defa beni uyumuyorken görmüş ama bir süre sonra yine uykum geldi . Biraz daha büyüyeyim uyuyayım diye bana yalvaracaksınız :)










Öğleden sonra annemin kuzeni Akın dayım ve Fetoş geldi . Fetoş beni çok seviyor, ben de onu çok seviyorum. Uzun uzun konuştuk gülüştük onunla , sonra yorgun düşüp uyudum ben. Fetoşun yakında bir torunu daha olacak ; yeni torununu da benim gibi kucağına alıp uzun uzun sevecek ; umarım papucum dama atılmaz :(

15 Nisan 2008 Salı

Sevgilerimle...

Bu sefer yorumsuz bir fotoğraf yayınlıyorum :) Beni takip eden herkese sevgilerimle..

14 Nisan 2008 Pazartesi

Pazar Gününden...

Pazar günü de çok sıcak ve nemli idi , annem beni ince giydirdi neyse ki :)







Öğleden sonra dayım ile birlikte Utku abim geldi. Utku abim annemin kuzeninin oğlu . İzmitte üniversitede okuyor, beni görmeye geldi sağolsun .
Saçı uzunmuş ısrarlara dayanamamış yeni kestirmiş , şimdi bıyık ve sakalını kestirmesi konusunda özellikle annem baskı yapıyor , bence de kestirsin , çünkü öperken canımı acıtıyor :(

Akşam Pınar teyzem ve Koray eniştem geldi. Hep birlikte yemek yedik. Bugün onların 5. evlilik yıldönümü imiş. Ben de onları kutluyorum ve nice 5 yıllar diliyorum. Bir yastıkta kocasınlar :)

12 Nisan 2008 Cumartesi

Kadıköy Çarşı Gezisi ve Bir Ev Gezmesi :)

Hava çok sıcak, bunaldım , annem beni soydu , ohhh be rahatladım :)

Bugün anne ve babamın her hafta keyifle gidip alışveriş yaptığı kadıköy çarşıya gittik . Çarşıda gezdik, balıkçılara baktık , çok hareketli , renkli ve kalabalık bir yermiş. Büyüyünce alışverişi ben yapacağım oradan.

Annem Çiya'ya gidip yemek yemek istedi ve Çiya'ya gittik. Popüler bir yer galiba, garsonlar harıl harıl çalışıyor. Anne ve babam da buranın müdavimi imiş. Annem bir anda bir sürü şey sipariş etti ve büyük bir iştahla onları yedi , çok özlediğini söyledi. Ben de burayı sevdim , duvarlarda bir sürü resim ve raflarda değişik aletler var. Uzun uzun inceledim duvarları ...

Çiya'dan sonra babamın en sevdiği yer olan kasaba gidip kuzu eti aldık, tam mevsimi imiş kuzunun ... Bir yemeye başlasam ben de :)

Akşam Sinem teyzeye ve Ercan amcaya ev ziyaretine gittik. Sinem teyzem her zamanki gibi hazırlanmış , annemin en sevdiği pasta olan ekpa'dan bile almış. Sağol Sinem teyzecim, annem mutlu olunca ben de mutlu oluyorum :) Onlar masada yemek yerken ben de annemin kucağında uslu uslu duruyordum ama annem ve babam durmamdan şüphelendi ve yakalandım :( Cama yansıyan televizyonu seyrediyordum ne güzel , renkli ve hareketli bir şey televizyon ama benim seyretmem yasakmış . Doktor amca ileride konsantrasyon bozukluğu olmaması için TV seyretmemem gerektiğini söylemiş. Annem bunu nasıl başarabileceğini henüz bilmiyor ama en azından bu kadar küçükken seyretmeme izin vermiyor :( Sinem teyzem hemen perdeyi kapadı ve TV nin cama yansıması bitti, ben de hemen mızırdanmaya başladım , ne güzel eğleniyordum :(

Gecenin sonunda Sinem teyzem bana aldığı hediyeyi verdi . Ayrıca Sinem teyzem içinde yumurta ve şeker olan bir mendil hazırlamış . Eve ilk kez gelen bebeklere verilirmesi adettenmiş. Sinem teyzemin anlattığına göre Eskiden kadınlar bebekleri olduktan sonra gezmeye başlayınca akşam eve gittiklerinde yemek yapmaya vakit kalmayacağı için yumurta kırarak kolayca yemek yapmış olsunlar ve sonrasında da çay yapıp verilen şekerle kocalarına ikram etsinler diye bu hediye verilirmiş.

10 Nisan 2008 Perşembe

Yeni Numaralarım Var !





Bugün öğlen annemle babamın yatağına yattık uyuduk annemle, ohhh geniş geniş yatmak ne güzelmiş. Annemden önce uyandım ve elimi uzatıp onun yüzüne dokunarak onu uyandırdım. İlk defa eliyle yüzüne dokunduğum için anneciğim çok duygulandı .

Diğer bir numaram ise elimin parmaklarımı kendi kendime açıp kapamak :)


Akşamüstü ziyaretime kuzenim İrem abla geldi, benimle konuştu , ben de ona agularımla cevap verdim. Sonra gezmek için hep beraber dışarı çıktık ama dışarıda benim çok uykum geldi, uyuyakalmışım ...