31 Mart 2008 Pazartesi

Pazar Gününden veeee Süper dedemin kucağında :)



































Bugün teyzem, anneannem, dayım geldi bize.
















2. ayımı kutladıktan sonra defneyi ziyarete gittik hep beraber.







Akşamüstü süper dedem de geldi veeee bebeklerden kaçan doğduğumdan beri beni uzaktan seven süper dedem beni kucağına aldı sonunda. İleride onunla oynarken dikkatli olmam lazım , biraz haşin seviyor ama eminim ki çok eğleneceğiz.

29 Mart 2008 Cumartesi

2 ayımı doldurdum , zaman çabuk geçiyor :)

2 aylık oldum ama anne ve babamdan şikayetçiyim ben. Çünkü 2 aylık olmamı kutlayacaklarına her ay beni doktora götürüyorlar :(

Sabah erkenden doktora gittik. Önce doktor amca beni muayene etti ve ölçtü ; kilo, boyumdan dolayı kutladı beni , 4 aylık boyutlarına ulaşmışım çünkü , maşallah bana :)
Sonra sıra aşı faslına geldi. Karma aşı ve rotavirüs aşısı oldum. Karma aşı ateş yapabilrmiş ne yazık ki. Eve döndükten sonra ateşim çıkmadı ama halsizlik yaptı aşı bana. 2. ayımın keyfini çıkaramadım yani .

27 Mart 2008 Perşembe

Verem Aşısı Günü :(

Bugün verem aşısı günü :( Gülümsediğime bakmayın çünkü bu fotoğraf başka bir gün çekildi.

Bugün verem aşısı olmak için hastahaneye gittik annem, babaannem ve dedemle . Benim karnım acıktığı için zaten ağlıyordum, aşının acısı az bile geldi bu acının yanında bana :( Kötü haber aşıdan sonra 2 gün banyo yasakmış, iyi haber aşıdan sonra annem karnımı doyurdu :)


Eve döndükten sonra ben uyudum, sonra annemin iş arkadaşları Gözde teyze ve Ebru teyze beni görmeye geldiler. Onlara da sevimli sevimli baktım. Beni çok sevdiler tabi ki :)

Arkadaşım Defne Dünyamıza Geldi, Hoşgeldi :)

Gaye teyzem dün bizi ziyarete geldi, bu fotoğraf onun hamile haliyle kucağındaki son fotoğrafım ... Çünkü , bugün sabah 9:04 'de Gaye teyzem doğum yaptı ve arkadaşım Defne dünyamıza hoşgeldi :)




Öğleden sonra Pınar teyzem bize geldi . Uyku ve yemek sonrası annem ve teyzem beni süslediler. İlk hastahane ziyaretim için ilk defa Pınar teyzemin otomobiline bindim ve Yeditepe üniversitesi hastahanesine gittik .
Defne ile ilk fotoğrafımızı da çekildik.

Defne de Gaye teyzem de çok iyilerdi, çok mutluyuz. Defne ile birlikte çok eğleneceğiz , böylece annem ve Gaye teyzem de hayatlarında yeni bir paylaşım sayfası açtılar, ne mutlu onlara...

26 Mart 2008 Çarşamba

Babamın Kucağında Uyumaya Bayılıyorum :)

Babam beni uyutmak konusunda çok iddialı ve bu konuda rüştünü ispat etti :)













Bu da son aile fotomuz ...

25 Mart 2008 Salı

Burçin Teyzemin Objektifinden Bir Uyku Hikayesi !

Annemin kucağında uykum gözlerimden akıyor ...


















Derken uyuyakalıyorum. Sanmayın ki fotoğrafta gözüm kapalı çıkmışım, aslında uykumda gülüyorum :D

veee derin uykuya dalmışım :)

23 Mart 2008 Pazar

Bu Haftanın Pazar Günü Ziyaretçileri ...

Adana'dan Burçin teyzem geldi :) Burçin teyze annemin Adana'da lojmanda iken hem komşusu hem de liseden sıra arkadaşı imiş. Tam 22 yıllık dostlar ve liseden sonra hep farklı şehirlerde olmalarına rağmen hiç kopmamışlar, mektup , telefon , ziyaret ile sürekli görüşmüşler. Burçin teyzem doğduğumdan beri benim hayranım ve blogumun sıkı takipçisi . Bloguma konuk da oldu neyse ki. Burçin teyzem Adana'dan annemin lise arkadaşlarının selamını, anne ve babasının sevgilerini, oğlu Batuhan abimin öpücüklerini ve hediyelerini getirdi. Atay eniştem için ise benim doğumum hayatında çok önemli bir dönüm noktası, çünkü 29 ocakta Ataya eniştem sigarayı bıraktı. Anneme tam 4 sene önce ben doğunca sigarayı bırakacağını söylemiş ama annemin sigara düşmanlığının boyutlarını bilememiş ve bunu çok ciddiye alıp herkese yayacağını, takip edeceğini düşünememiş sanırım :) Nitekim annem hamilelik haberi sırasında hatırlattığı gibi , takip görevini Batuhan abime vermiş yani sözünü tutmama şansı yokmuş Atay eniştemin ! Batuhan abim babasının sigarayı bırakmasından dolayı çok gururlu, biz de sözünü tuttuğu için Atay eniştemi tebrik ediyoruz :)
Adana'da bizi seven herkese öpücüklerimi yolluyorum, büyüyünce sizi görmeye ve kebap yemeye geleceğim mutlaka.

Sabah 10 gibi Burçin teyzemi havaalanından hep beraber alıp eve gittik. Burçin teyzem beni sevmeye doyamadı, benim de keyfim yerindeydi o saatte. Anneannem ve Pınar teyzem de hem beni hem Burçin teyzeyi görmeye geldi. Hep beraber masaya oturup yedik , içtik.

Sonra bir baktık ki beni çok özleyen Meltem teyzem gelmiş. Onunla da bu güzel fotoğrafı çekildik. Biz de onu çok ama çok özlemişiz, daha sık ziyaretimize bekliyoruz.












2 haftadır beni görmeyen Koray eniştem de beni çok büyümüş buldu. Artık beni rahatça kucağına alabiliyor.


Saat 16 civarında benim kolik başladı. Gazımı çıkarmak için herkes çabaladı ama bitmek bilmiyor ki bu gaz :( Pınar teyzem çok alem , gazımı çııkarmak için beni bu şekilde taşımayı uygun gördü ve herkes çok güldü. Halbuki çok rahat oluyor yastık ile , gayet akıllıca bir hareket bence.

Akşamüstü dayım ve süper dedem de geldi. Süper dedem benim hızlıca büyümemi bekliyormuş, bebeklerle arası pek hoş değil çünkü. Bu arada kolik krizim nedeniyle hiç rahat vermedim anne ve babama ama onlar yaşlarına göre çok sabırlılar :D

22 Mart 2008 Cumartesi

Bir Cumartesi Günü Daha ve Lale Teyzem ...

Bu sabah anne ve babamla sahilde yürüyüş yaptık ama bu sefer derslerini almışlar, güneşten korudular beni :D
Akşamüstü ziyaretime annemin amcasının kızı Lale teyze , eniştemiz Kemal abi (!) - basbayağı amca aslında ama itiraz etti bu duruma - ve kızları Nisan abla geldi. Hepsi beni çok sevdiler , özellikle Lale teyzeyi sevdim ben , çünkü çok iyi gaz çıkarıyor, annemin tersine yumuşacık şekilde sırtımı okşuyor. Annem de isterdi yumuşacık okşayabilmeyi ama kadının mizacında yumuşak hareketler yok işte, bu da benim şansım :) Babamın ve arkadaşlarının dediğine göre annem çok da sakarmış ama henüz bana bir sakarlık yapmadı, galiba beni çok sevdiğinden çok dikkat ediyor hareketlerine , ben de onu çok seviyorum :)

Kolik seansı ve Gaye teyzemler...

Cuma günü sürpriz yapıp anneannem geldi bize, çok sevindik. Yaprak sarma da yapmış elleriyle bize. Önce onunla oynadık, beni bayağı bir zorladı. Yüzüstü yatırıp ayaklarıma destek olup emekletti beni ama çok yoruldum ben. Akşamüstü benim kolik krizim tuttu, anneannem de beni susturamadı ama babam gelince sakinleşmiştim. Babamın geldiği saatte hep sakinleştiğim için , " benim oğlum çok uslu, bakın melek gibi" diyerek annemi kızdırıyor. Annem de bile bile kızıyor her seferinde , kadınlar böyle işte :)
Akşam Gaye teyzem aradı ve biz Kuzey Karanı çok özledik dedi. Evleri bize çok yakın, yürüme mesafesi, Hakan amca ile çabucak geldiler. Anneannem onları görüp kızkardeşine gitti.
Bu arada ben uyumuştum ama saat 22 gibi beni uyandırdılar . Yakında bebekleri olacağı için anne ve babam Gaye teyze ve Hakan amcaya banyo dersi vermeye karar verdiler ama ben banyo yaparken bile uyuyordum aslında. Banyo seansı sonrasında babam bana masaj da yapınca Hakan amcanın gözü korktu bu kadar çok prosedürden :)

18 Mart 2008 Salı

Spor da Yapıyorum Artık ...

Sabahları keyfim çok yerinde oluyor. Annem de bundan faydalanarak önce bana yapması gereken tüm operasyonları yapıyor. ( kulak , burun, göz ve ağız temizliği ) Önce suratımı buruşturmama ve mızıldanmama rağmen sonra gülüyorum ona.

Bu haftadan itibaren annemle spor yapıyoruz, yanaklarım fotomda görüldüğü üzere buna rağmen şişmeye devam ediyor , maşallah deyin :D Gerçi spor yapmamızın sebebi eklemlerimin esnekliğini kaybetmemesini sağlamak ve gazımı azaltmak, aynı zamanda da eğleniyoruz tabi :)

Annemin söylediği şarkılar ve mırıldanmalar eşliğinde kollarımı yukarı aşağı , çapraz hareket ettiriyorum. Bacaklarımı göbeğimde çapraz halde tutuyorum sırayla. Bisiklet sürme hareketi yapıyorum. Annem ayaklarım çapraz halde önce sağ ayağımı ağzıma götürüyor , günaydın minik ayak diyor; sonra sol ayağımı ağzıma götürüyor ve yine günaydın minik ayak diyor. O da kendi çapında eğleniyor işte. Son olarak iki hareketimiz var. Önce sağ elimle sol ayağımı gıdıklıyor, sol elimle de sağ ayağımı gıdıklıyor gülüyoruz. Sonra ayaklarımı birbirine sürtüp ayak başparmaklarımla birbirini gıdıklıyor yine gülüyoruz . Bebeği olan herkese bu aktiviteleri tavsiye ederiz annemle.

17 Mart 2008 Pazartesi

Anne ve Babamla :)

Pınar teyzem anne ve babamla hiç fotoğrafımın olmadığını farkederek olaya el koydu ve bu fotoğrafları çekti , sağol teyzecim :)

Anne ve babamla aram çok iyi. Annem bütün gün benimle ilgileniyor ama gece performansı biraz zayıf , neyse ki babam var :)

Benimle ilgilenirken babama hayran hayran bakıyorum tıpkı bu resimdeki gibi , çok güven verici biri babam ...

Pazar günü herkes gittikten sonra anneme ve babama resmen eziyet ettim ama elimde değildi, kolik krizim tuttu yine. En sonunda anne ve babam beni banyo ile sakinleştirdi. Uyuduğumda saat 23 olmuştu ama o kadar huysuzluktan sonra sabah 5'e dek uyuyarak kıyak geçtim onlara :)
Bugün ( pazartesi günü ) de düzenli uyudum, annem gün içinde yemek yiyebildi, dinlendi, internette bile dolandı. Öğlen uykumdan uyandıktan sonra alt değiştirme yatağında annemin bir anlık boşluğundan faydalanarak tüm alt değiştirme yatağına çişimi, kakamı yaptım. Enseme dek bulaştı. Ben anneme sakince gülümsedim. Annem ise bana şaşkınlık içinde bakakaldı , yalnız olduğu için ne yapacağını bilemiyordu ama 10 sn. lik durma sonrası hemen harekete geçti. Önce sakin bir şekilde beni kabaca temizledi. Sonra güvenli bir şekilde beni bırakarak banyoya koştu. Küveti doldurup beni bir güzel yıkadı, başka türlü de temizlenme şansım yoktu zaten.
Banyo sonrası beni havluya sarıp yatağıma bıraktı , ortalığı temizledi. Ben de uslu uslu durdum, normalde tek başıma durmam kesinlikle ama bu yaptığımdan sonra biraz sevimlilik yapmam gerekiyordu, akıllı davranmak gerek :D

Bu arada güneşten yanmıştım hani, hafta içi suratımın sol tarafı burnum dahil soyuldu . Yorumu size bırakıyorum , heh heh :)

16 Mart 2008 Pazar

Pazar Günü Ziyaretçilerim ...

Pazar sabahı ziyaretçilerim vardı :) Anneannem , Pınar teyzem ile birlikte annemin kuzeni Mualla teyze ve Meliye Hala geldiler. Bundan sonra isteği üzerine Mualla teyzeye Mualla ; Meliye halaya da Melo diyorum. Geldiklerinde uyanıktım ve keyfim çok yerindeydi. Muallanın kucağında bir güzel keyif yaptım ve güzel güzel poz verdim anneme . Annemin kuzeni Güneş teyzeye sevgiler, kıskanmasın, o da gelince onunla da böyle poz vereceğim :)


Bir tanecik teyzemle :D

















Burada da Melo ileyim ama artık uykum gelmişti :)


















Zeren teyzem yine ziyaretime geldi, çok mutlu oldum :) Gökçe teyze de gelmişti, ona da çok teşekkürler...



Annemin kuzeni Muzaffer amcanın kızı İçlem teyze, bebekleri çok seviyor , e tabi beni de :) Muzaffer amca ile ziyaretime geldiler.



Annemin teyzesi Gülen, adı gibi hep gülermiş . Cavit eniştemle beni görmeye geldiler. Alaattin abiyi de bekliyoruz ( Amca yazmadık bak gel diye )

15 Mart 2008 Cumartesi

Sonunda Ahmet Amcam ( ! ) ile Fotoğrafım Oldu :)

Bu akşam ziyaretime Ahmet amca , Berna teyze, Emir abi ile Sinem teyze ve Ercan amca geldi.
Ahmet amca ile Sinem teyze anne ve babamın üniversiteden yani tam 18 yıllık arkadaşları, o gün bugündür de sürekli görüşmüşler üstelik.
Umarım benim de böyle dostlarım olur ileride.

Ahmet amcam dayılıktan istifa etmiş artık amca imiş, ama sebebini annem de bilmiyor ,annem muhtemelen bana kızmıştır diyor , alışacakmışım onun bu hallerine :D

Ahmet amcam blog'uma konuk olacağı için süslenmiş de gelmiş, çok hit aldığımı biliyor tabi :)
Solda uykudan yeni uyanmış halde Ahmet amcamın rahat göbeğinde oturmuş halde fotoğrafımız var.


Uykudan yeni uyanmıştım ama aslında çok az uyuduğum için uyumak istiyordum ve karnım açtı . Fotoğraf çektirmek için herkes şşşşşşşşşşş diye bağırmaya başlayınca sustum şaşkınlıktan , kulaklarım delinecek ya , akşamın bu saatinde olmaz ki !

Sinem teyzem beni kucağında tutarken hem çok mutlu hem de zarar veririm endişesiyle çok tedirgin.
Ercan Amcam kafamın şeklini çok seviyor ve kafamı okşuyor.
Berna teyzem kokuma bayılıyor , kucağında kokluyor beni uzun uzun.
Emir abim ise bana kardeşim diyor , sanırım kardeş istiyor ve anne babasına bunu belli etmeye çalışıyor :)

Ziyaretime geldikleri için çok mutluyum ve yine ziyaretime geleceklerini biliyorum :)

12 Mart 2008 Çarşamba

Bir Salı Kabusu ve Teyzemin kaçamağı ...

Dün annemi çıldırtmak üzereydim. Uyumadığım gibi sürekli de huysuzluk yaptım. Babam eve geldiğinde annem beni sakinleştirdiğini sanıyordu ama daha gün bitmemişti. Yandaki fotoğrafta güldüğümü sanmayın, annem şaklabanlık yapıyor , buna rağmen ben ağlamak üzereyim :)



Saat 20 civarı ziyaretime annemin arkadaşı Berkhan amca , eşi Gülay teyze ve oğulları Kerem geldi. Herkes uyumak üzere olduğumu sanıyordu ama beni yatırdıkları anda her şey değişti ve çığlık çığlığa ağlamaya başladım , susturmaları biraz zor oldu ama annem sayemde Berkhan amcalarla pek oturamadı , yine bekleriz berkhan amca , her zaman böyle huysuz değilim ben :(



Bugün de öğle tatilinde sevgili teyzem 1 saatliğine beni özlediği için geldi , bu da kaçamağın fotoğrafı :)

10 Mart 2008 Pazartesi

Banyo Görüntülerim :D

Sıra geldi banyo görüntülerime ! Aslında videom da var ama muzır görüntü olacağı için yayınlayamıyoruz :D

Her gece saat 12 civarı banyo saatim.
Cuma gecesi yani cumartesi sabahı saat 1 gibi zorla beni uyandırdılar ve banyo hazırlıkları başladı. Annem ve teyzem beni soydu , çıplak olmayı çok seviyorum. Ben hemen gaz olayına giriştim . Bu sırada babam kuveti ve suyu hazırladı. Daha tam gazımı çıkaramamıştım ama annemin uykusu geldiği için acele etti , hadi al artık Kuzeyi dedi babama. Babam da daha kakasını yapamadı dedi ama annem gayet inatçı, babam banyoya götürmek için beni aldı kucağına . Ben de babamın üstüne ve eline kakamı yapmak zorunda kaldım :( teyzem , anneannem ve annem çok güldüler, babam pek gülmedi :)

Banyo yapmayı çok seviyorum . Özellikle ayaklarımı kuvetin ucuna dayayıp kendimi itmek çok eğlenceli :D

9 Mart 2008 Pazar

Annem ve Babam Güneşte Yaktı Beni :D






Bu sabah ilk brunch'ımı da yaptım. Anneannem, babaannem, dedem , Funda yengem ve kuzenim Deniz ile Fenerbahçeye gittik. Hava çok güzel ve güneşliydi. Uzun uzun oturduk, deniz kenarında yürüdük ve ben tabi ki uyudum :D

Gittiğimiz yerde Göksel Amca ve eşi Seda teyzeye rasladık. Çok sevdim onları , evimize de geleceklermiş .
D vitamini alayım diye beni güneşlendirdiler ama eve geldiğimizde farkettik ki suratımın sol tarafı yanmış güneşten, 40 günlük bebeğe yapılır mı bu :(


Annemin iş arkadaşı Akan amca ve eşi Özlem teyze geldiler.

Sonra süper dedem ve dayım geldi . Onları da çok özlemişim , süper dedem beni biraz daha yakından sevmeye başladı :D
Sinem teyzem beni çok özlemiş. Akşam Ercan amca ile geldiler ama Ahmet dayım küser diye annem fotoğraflarını çekip blogumda yayınlamadı . Ahmet dayım komik adam gerçekten, onunla çok eğleneceğiz :)

8 Mart 2008 Cumartesi

40'ımı uçurduk :)

Tam kırk günlük oldum bugün :)

Anneannem , teyzem , babam ve annemle birlikte 40'ımı uçurmak üzere dışarı çıktık. İlk defa deniz kenarına gittim sonunda. Bostancı sahilden idealtepeye dek yürüdük. Deniz havası aldım ama deniz havasıyla çok ama çok acıkıp bağırdım çığlık çığlığa :D

Hafta İçi Ziyaretçilerim Vardı :)

Perşembe akşamı ziyaretime annemin işyerinden arkadaşları Gül teyze ve Evrim teyze geldiler , ben de uzun uzun onları inceledim. Babaannem , dedem , kuzenim Deniz ve yengem Funda teyze de geldiler aynı anda.

Cuma günü sabah anneannem eli kolu yemek dolu şekilde geldi , özlemişim anneannemi :)
Öğleden sonra Gaye teyzem ve annesi Güler teyze geldiler. Arkadaşımın doğumuna maksimum 7 hafta kaldı. Annem Gaye teyzeme üzerimde uygulamalı eğitim vereyim diye altımı değiştirmeye götürdü beni. Gaye teyzeyi de uyardı aman orada durma bak tehlikeli diye. Altımı açmalarıyla ben gaz çıkarmaya başladım ve bu sefer kakamı kapı eşiğine ulaştırmayı başardım :D Ama Gaye teyzem hamileliğine rağmen hızlıca hareket edip sıyrıldı bu durumdan :) Gaye teyzem ve annem çok yüksek sesle bağrışıp güldüler nedense ! Annem beni direk lavaboya sokup popomu yıkadı , çünkü silmekle temizlenecek durumda değildim :D

Akşam Pınar teyzem geldi , 2 haftadır görmemiştim onu, çok ama çok özlemişim yumuşacık sesini . Saat 20 civarı annemin doğumgündaş kuzeni Ayşegül teyze, Cavit enişte ve oğulları Berkay Abi geldiler ama ben yeni uyumuştum. Onlar gidene dek de uyudum , annem babam teyzem beni uyandırmaya çalıştılar amaöğleden sonra uyuyamamıştım , büyümek için uyumam lazım :D